onsdag 29 september 2010

Kamphund

Hörde på nyheterna tidigare ikväll om en hyresförening som erbjuder gratis hundkurser till sina hyresgäster för att minska problemet med aggressiva hundar. Bravo! Tycker det är en riktigt bra lösning, då ser man till att hundars aggressiva beteende ligger hos individen och dess ägare, inte i rasen.

Nu sitter jag och tittar på Kvällsöppet med Ekdahl där de har debatt i ämnet Kamphundar. Fick reda på att det enda parti som ens bryr sig om frågan är kd. Så där sitter en skinntorr liten man från det partiet och säger att hyresvärdar bör förbjuda folk med sk kamphundar att hyra lägenhet!! Vad är det för lösning? Då ska alla som har t ex amstaff få bo i skogen? Tycker det är så jävla illa att generallisera raser och säga att det finns vissa hundraser som är aggressiva. Det gör det inte alls, finns inga hundar som föds naturligt elaka eller sugna på att bita människor. Allt ligger hos hur ägaren uppfostrar sin hund. Blir så jävla upprörd.

I Danmark har man i somras helt sonika förbjudit ett gäng hundar som man klassar som kamphundar..vad är det för lösning?!

Men i studion sitter också Fredrik Steen, hundcoach, känd från tv, och motargumenterar med att vad gör man med alla blandraser som biter folk då? Hjälper väl inte om ptbull förbjuds som en massa pitbullblandningar ändå är tilllåtna. Nej, inför hundkörkort i Sverige så inte vilket jävla nöt som helst får skaffa hund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar