lördag 18 september 2010

LEJON!!!

Idag åkte vi från hotellet kl 9 på morgonen för en och en halv timmes färd till Casela Park. Det är en stor djurpark. De hade väldigt mycket superfina fåglar i väldigt bra voljärer. Det var väldigt kul och intressant att se. Många fåglar fick dessutom ströva fritt i hela parken, t ex så hade de säkert ett 50-tal påfåglar som gick lösa.
De hade även en stor inhägnad med seyshelliska landsköldpaddor som man kunde gå in till, häftigt för de var väldigt stora.
Det fanns söta pastellfärgade dvärgpapegojor som jag blev väldigt kär i.

De såg ut som söta små bäbisar!

Något mer som jag blev helt frälst i var de stora fruktfladdermössen, så lurviga och ursöta!!

Den här var vaken och åt äpple men de andra hängde uppochner i taket och sov. Men en till var vaken, en hona som nyss fött en liten bäbis hängandes där uppe i taket. Navelsträngen var fortfarande kvar, skithäftigt att se.

De hade ett gäng olika fasaner också från olika länder, mycket mer färggranna än våra svenska. Här är en variant, tydligen så kunde de fälla ut fjärderdräkten runt huvudet när de ville uppvakta en höna...

Ganska många stora aror fanns det i olika voljärer i parken.

En del av påfåglarna satt uppflugna på voljärerna och ropade hög till varandra. Till slut fick vi syn på en som hade sina fina fjädrar utfällda, han uppvaktade en hona.


Efter att ha gått upp för ett högt berg till en utsiktplats så gick vi ner och åt lunch. Sen gick vi till nästa del av parken. Där fanns några apor, en tiger som låg och sov under en klätterställning så vi fick tyvärr inte så bra bilder på honom. Det fanns Wallabys..

(med bäbis i pungen)

De hade ett litet minizoo där man fick klappa djuren.


Där inne fanns dessutom små getter, kaolkoner, höns, gäss, ett vildsvin, strutsar...


fanns även en zebra, han verkade tyvärr vara ensam av sitt slag =/

Sen till det bästa...strax innan kl 14 blev vi hämtade av en safaribuss och åkte bort till de stora kattdjuren...dvs gepard och lejon. Det var inte bara ett vanligt besök dit dock, utan vi började med att gå IN till geparderna...och fick sen klappa dem!! Och jag lovar, det var inga kattdjur som var det minsta drogade kan tilläggas. Utan det fanns två geparder och de var inte så gamla och de var uppväxta i parken och tränade varje dag av skötarna.

Först fick vi gå fram en och en och klappa dem en stund var. Det hördes ett brummande läte från dem när vi klappade dem...de SPANN!! Så jävla underbart. Sen fick vi klappa dem parvis.


De var lite slöa i solen när vi var där inne, och det var ju meningen att de skulle ligga ner så vi kunde klappa dem, men för att ni ska få se en bättre bild på syskonparet så slänger jag in en bild till som vi fick med på dvd.


Sen till nästa upplevelse, då fick vi inte bara klappa, utan även vandra med lejonen i nästan en timme. Vi var 12 personer som gick den turen tillsammans. Lejonen släpptes ut i det fria (inga stängsel alls) med några skötare och en guide som var med på turen. Två lejonhonor varav den äldsta nästan var 3 år fick vi gå med.


Ang pinnarna så var de dresserade att ha respekt för alla som höll i en pinne. Så man skulle sätta pinnen bakom lejonet när man klappade och så fick man bara klappa på ryggen. Vi fick bara sitta ner när vi klappade, annars var vi tvugna att stå upp hela tiden och hålla ihop som en grupp och se till att aldrig ha ett lejon bakom oss.


Här klättrade ena lejonet upp i ett träd för att nå köttbiten hon blev lockad med.

Tobbe gick bredvid ena lejonet och klappade henne.

Vi har förstås massvis med bilder på både lejon och geparder, samt filmer som vi gärna visar när vi kommer hem för de som är intresserade.

Det här var verkligen stort, ett minne för livet. Den bästa upplevelse jag varit med om, utan tvekan. Att få klappa så stora kattdjur, jag trodde aldrig det skulle vara möjligt att få vara med om. Är så glad!

Nu är det dags att gå ner och äta sista middagen på hotellet. Hummer får det bli kvällen till ära med chokladdessert efteråt.

2 kommentarer:

  1. Men gud i himmelen! Vilken upplevelse!! Blir nästan tårögd när jag läser och ser bilderna. :)
    Är så himla avundsjuka på er. :) Just detta med kattdjuren! Är ju så himla kär i katter!!! :D
    Ni verkar ha haft världens bästa resa. :)
    Puss och kram på er!!! :D

    SvaraRadera
  2. Gud vad häftigt!!
    Lejon är ju verkligen du!! Cooooolt!

    SvaraRadera