lördag 11 september 2010

Sightseeing

Idag åkte vi iväg redan kl 9 till Floreal. Där shoppade vi snygga märkeskläder i olika affärer.Många stora märken har sina fabriker här nere för att arbetskraften är så billig. T ex Ralph Lauren och Dolce &Gabbana. Så då kan man köpa äkta märken men till lite lägre pris än hemma.
Sen blev vi skjutsade till en verkstad som tillverkade miniatyrmodeller av gamla skepp. De gjorde allt för hand, ett enorm handverk. De hade bla en modell av Vasa-skeppet, skithäftigt. Vi tog massa kort men Tobbe glömde använda blixten, så jag kan tyvärr bara visa er ett suddigt och det är inte Vasa.
 
Vi besökte även en trädgård med ett stort hus där man kunde gå in och så sålde de olika saker, från orientaliska mattor, dukar etc i äkta siden till guldsmycken med olika ädelstenar i.

Chauffören tog oss uppför ett berg i närheten där rika människor bodde, läkare, premiärminister etc..väldigt stora villor hade de, lyxiga såklart. berget visade sig vara en gammal utdöd vulkan (dog för 60000 år sen) och det var väldigt fin utsikt.

Här är inuti den gamla vulkanen.

 Här är utsikten från toppen av vulkanen
.


Sist så besökte vi Pamplemousses Botanical Garden. En stooooor trädgård med massor av olika träd och blommor.
Här är en blomma som heter Fire of the Forest pga av att den slingrar sig runt andra träd och när den blommar så släpper den alla gröna blad så det ser ut som att skogen brinner.

Här är en stor damm med den största näckros som finns. Bladen kan bära en vikt upp till 50 kg! Blommorna blommar en dag endast sen dör de. De är vita när de slår ut i blom och blir rosa mot slutet av dagen. Träden vid sidorna av dammen är mahogny.

Guiden vi hade frågade i vilken anledning vi var på Mauritius och när vi sa smekmånad så hade han fram oss till ett träd och sen fick vi hålla i varsitt blad på palmen medan han tog kort, då bildade bladen ett hjärta runt oss =)


En palm som heter fish tail palm pga av att bladen ser ut som stjärtfenan på en fisk. Det ser ut som om de är avklippta men ser ut så naturligt.



Vi fick lukta på blad från kanelträd, kryddnejlikoträd och se ett stort kaffeträd. Fick även lukta på eukalyptus. De hade 80 olika palmer i parken, varav 10 som bara finns på Mauritius. Kanelbladet luktade så gott så jag sparade det i väskan =)

Nu sitter vi på balkongen och ser på månen och lyssnar på musik igen, det är såååå mysigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar