tisdag 13 december 2011

"Firat" Lucia..

Skrev igår att vi skulle upp tidigt och fira Lucia på ett speciellt sätt idag..tänkte då på att vi bokat tid till att ta bort tandsten på Tindra. Det vore nästan som en tidig julklapp att slippa hennes dåliga andedräkt.
Tyvärr visade det sig att att hon fick dra ut fyra tänder =( Veterinären sa att hon har en kronisk sjukdom som gör att tandstenen kommer tillbaka hela tiden och gör så att det bildas infektioner. Så nu måste vi bli bättre på att borsta hennes tänder, annars kommer hon förlora allihop. Tindra har även en ögonsjukdom som heter KCS "torra ögon", hon har låg tårproduktion vilket gör att hon får massa gegga i ögonen  och måste ha ögondroppar. Veterinären trodde att den sjukdomen påverkar munnen också så att det bildas för lite saliv, hon sa att troligen har Tindra alltid haft torra ögon fast det var bättre förut och har blivit värre med åren. För hon har nämligen haft lätt för att få tandsten hela livet och vi har fått ta bort hos veterinär många gånger. Men nu är det också värre då.
Så det blev inte alls som en tidigt julklapp, det blev bara tråkigt istället =/ Stackars fluffet är så ynklig ikväll.
Nåja, det är inget hon inte kan leva med, det kräver bara att vi är noga med ögondroppar och tandborstning så bör det kunna hålla sig i schack. Vi tog blodprov på henne också och det såg iaf superbra ut, njurvärden, blodsocker o allt sånt var kanon.

Nåja, medan hon var hos tandläkaren så var vi på Kosta Outlet en sväng och jagade julklappar!
Ikväll har vi varit på rundvandring och information på förlossningen och BB. Det var bra information och känns skönt att ha varit där och sett hur allt ser ut och fungerar så man inte behöver känna sig så bortkommen när det väl gäller ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar