måndag 4 april 2011

Spöken?

Igårkväll hände något ytterst konstigt som aldrig hänt förut.

Vi har just nu katterna åtskiljda: Edward och Ninja på övervåningen och Janus och Ninja på undervåningen. Anledningen är att jag väntar på att Tina ska löpa och Edward borde börja bli könsmogen när som helst nu, så jag vill inte ta några dumma risker. Våra katter har aldrig bråkat med varandra. Janus har, som de flesta vet, ett speciellt temperament och kan vara lite hård och bestämd mot människor och andra djur. Det händer att han jagar de andra katterna och brottar ner dem..på skoj men hårdhänt. Tina är den mest försiktiga av våra katter, väldigt blyg, har aldrig sett henne arg.

Större delen av dagen igår tillbringade vi på övervåningen, vi kollade på en massa Beck-filmer på sovrumstvn.
Vi satt dock nere och käkade o kollade på tv några timmar på kvällen. Katterna var som vanligt och vi hade Edward nere med oss, han sov i soffan och Tina tvättade honom massor. Sen åkte vi iväg och hämtade bilen som stod på Pantarholmen sen kvällen innan och sen upp på övervåningen nån timme till.

Senare gick vi ner för att borsta tänderna och när vi skulle gå upp o lägga oss så hade något hänt. Janus stirrade ut mot hallen (ingången vid altanen) och strök sig mot golvet när han gick. Hans ögon var uppspärrade och han såg rätt och nervös ut. Vi stod då i tv-rummet och hundarna var där med oss, Tina satt i bokhyllan och såg också rädd ut. Janus började morra. Hade onda aningar men vi gick upp ändå, tänkte att de fick väl bara för sig nåt. Janus kollade alltså inte åt Tinas håll utan hon var bakom honom.
Vi la oss och kollade på ytterligare en Beck-film och efter en liten stund small det till i elementet i sovrummet, det var troligen ett ljus som fortplantade sig från att något slagit i element eller rör på nedervåningen, så vi sprang ner för o titta till katterna. Då satt Janus på bordet med öronen bakåt och morrade medans han tittade på Tina som satt på golvet nedanför. Då tog vi med oss dem upp.

Väl uppe så fortsatte Janus att morra och titta åt samma håll som han gjort på nedervåningen. Jätterädd var han. Tina däremot morrade nu också och gick sakta mot Janus hela tiden. Sen när han kommit in i sovrummet så flög hon plötsligt på honom!! Och han sprang, hon jagade honom nedför trappan. Ninja och Edward var nu jättenervösa och skrek. Tobbe fick tag på Tina, blev riven och hon försökte bita honom. han fick dock iväg henne till andra sidan dörren.
Janus fortsatte vara nervös och sov i sovrumsfönsret bakom rullgardinen. På morgonen var allt som vanligt med alla katterna, släppte ihop Janus och Tina senare på dagen och då kurrade Tina och de tvättade varandra.

Så vad hade hänt?? Jag har aldrig sett Janus rädd och jag har aldrig sett Tina arg. Det känns som att det mest troliga är att det var någonting som skrämde katterna som triggade situationen att Tina tillslut gav sig på Janus. Men vad? Nåt djur utanför? En främmande katt? Otäckt var det!

1 kommentar:

  1. Vaknade en morgon för någon vecka sedan av att Algot for upp ur sängen och satte sig i sovrumsfönstret och morrade kl 05 och han morrar heller aldrig (förutom när man klipper klorna elle håller fast honom)... men de andra katterna gjorde inget anant än att bli lite små förvirrade, visste inte vart de skulle gå om de skulle upp i fönstret eller gömma sig...

    SvaraRadera