söndag 17 april 2011

Katt-och bilproblem

Är ganska nyss hemkommen från en jättetrevlig dag på Borås djurpark. Hade aldrig varit där förut men det är verkligen en jättefin djupark med stora hägn till djuren. Sen hämtade vi hem Tina, som nu iaf inte löpare alls. Asimov försökte para hennne även när vi var där, men hon bara kurade ihop sig och till slut blev hon arg. Imorrn hämtas han av sin ägare för att kastreras och HCM-testas. Så får hoppas det hänt genom ett mirakel att han parat henne en natt när fodervärdarna inte hört nåt.

På vägen hem började en jobbig lampa lysa i Tobbes bil, samma lampa som gjorde att jag fick lämna in min bil på verkstaden för några veckor sen, där den ännu står kvar. Tyder på motorfel men kan vara lite vad som egentligen..Jaja vi tog oss hem iaf men misstänker att mindre roliga reparationer stundar.

Edward har lite tandproblem, hans två huggtänder i överkäken är nästan helt utväxta nu och mjölktänderna sitter kvar utan några planer på att lossna, så får ringa och boka tid för att dra ut dem imorrn =( Ska passa på att vaccinera Ninja också.
Sen så tror jag att Janus kan vara sjuk. Han har i ungefär en veckas tid nu kräkt gallsyra flera gånger om dagen, en och annan hårboll kommer upp också, men så brukar han inte alls göra, dessutom när han kommer och spinner så spinner han mycket högre än han brukar (låter kanske inte som nåt sjukdomstecken men det är inte likt honom och de kan spinna när de har ont) samt att han sedan några dagar tillbaka har börjat morra. Nog för att han har temperament, men han brukar aldrig morra, han verkar mycket surare än normalt och ser lite "off" ut..ja hur beskriver man det för en veterinär?? Och hur ska de bära sig åt för att undersöka honom när han normalt sett ändå skulle bli arg över en sådan undersökning, inte lätt att veta om han har ont..lär ju få söva honom och se så han inte har någon böld och sen röntga för att se så han inte svalt nåt konstigt eller har urinsten eller nåt. Är så nojjig men det känns verkligen som att det är nåt...=( Min lilla bäbis..

1 kommentar:

  1. usch varför kommer aldrig ett problem utan alla samtidigt? Hoppas det går bra med allt!!!

    SvaraRadera