torsdag 31 mars 2011

Pälsvårdskväll

Ikväll fick jag följa med Aros ägare till Pälsvårdskväll på Tassoteket i Kalmar via Calmare kattklubb! =)
Fick hälsa på Aro innan vi åkte vidare. Min lilla bäbis, blev så lycklig av att se honom. Vad han har vuxit, inte alls sig lik sen han flyttade hemifrån för 2 månader sedan. Stor och fluffig pojke är han nu och så mysig!! Ska bli spännande att se hur det går på utställningen. Det märktes att de är glada för sin katt för de hade mycket gott att berätta om honom =)

 På Tassoteket visade Lotta hur man reder ut tovor på en katt samt vad man ska ha för redskap när man sköter pälsen. Sen badade hon en annan katt för att visa hur det bör gå till samt tipsade om vilka slags produkter man ska använda för bästa resultat. Mycket lärorikt och roligt att träffa andra kattägare och få utbyta idéer och prata katt. Var riktigt roligt att få komma iväg. Och såklart blev det lite saker som fick följa med hem:


Schampo, balsam, två flaskor att spä ut schampo samt balsam i samt en "Absorbent towel" som gör underverk när man ska ha katten torr efter badet. Fick lära mig att man ska använda balsam även på katter som ska vara sträva i pälsen, för att pälsstrået ska sluta sig igen så att pälsen inte blir torr och sliten. Fick också lära mig att det är bäst att utställningsbada en vecka i förväg. Så snart, lille Edward, är det dags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar