måndag 1 oktober 2012

Vällingvägrare

Helgen flöt på lika snabbt som vanligt. I lördags handlade vi, det behövdes verkligen! På kvällen var vi hos Johannes o Johanna på filmkväll, Johanna har startat en filmcirkel =) Kvällens tema var glamour och filmen var Tjej överbord. Det var jättetrevlig men Alice kunde inte sova, hon var glad och nöjd dock så det gjorde ju inget just då. Men sen sov hon orolig hela natten efter det tyvärr =/ Inte lätt att va liten, helt klart.

Igår slappade vi bara och började övervaka Tina mer noggrant, med babymonitorn. Hon var på dygn 63 igår. Vi hann med att åka en liten snabbis till svärmor o fika me då läget var lugnt hos Tina.
När vi ksulle natta Alice igår, lagade vi till välling för första gången. Tog med det upp och skulel ge henne..hon tvärvägrade. Hon skrek o skrek tills jag ammade henne istället.Vi testade med två olika flaskor men icke. Kanske att välling inte är hennes grej, eller så var det dumt att försöka för första gången när hon ska sova och var trött. Kan också vara dumt att jag skulle ge henne, då hon ju såklart vet att jag även har annan mat att erbjuda =P

I morse hade febern kommit smygandes efter en envis snuva igår. Så denna dagen är mer än seg. Bara 37,1 i feber i morse visserligen, men tillräckligt för att jag ska känna mig hängig och slö.

Hade en burk barnmat ståendes här som är från 8 mån. Orkade inte laga mat idag så öppnade den. Den innehöll ju då mer bitar än de från 6 mån. Och det är ju helt rätt, hon ska ju börja äta grövre mat nu. Just denna hade mosad potatis, sen var det hela kokta ärtor och tärnade morötter..och mini-köttbullar. Det gick bra att äta, men när hon fick den mjuka lilla köttbullen så visste hon inte riktigt vad hon skulle göra..så hon började sutta på den!! Och hon suttade och suttade..jag kunde inte låta bli att skratta, såg så himla roligt ut. Delade resterande i mindre bitar så gick det lättare. Men det är klart det är förbryllande att gå från puré till mat med lite bitar i =) Även om hon ätit majskrokar, rån, makaroner och bröd med framgång.

Nåväl, ska nog ge vällingen ett försök nu om en stund igen, när det är dags för mellanmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar