måndag 1 november 2010

Reservmamma

Kisebarnen mår bra och har gått upp fint i vikt, 12-19 g var sen de föddes. Känns skönt att veta att alla äter ordentligt!
Blev trött på att Tina gick på nedervåningen och skrek och Ninja tittade på mig och jamade högt varje gång hon lämnade kattungarna, så idag på eftermiddagen släppte vi in Tina till Ninja under övervakning.
Först nosade de på varandra och sen gick Ninja in i sitt bo...och Tina följde efter! Hon älskade kattungarna så fort hon såg dem, hon började tvätta både Ninja och ungarna och sen la hon sig hos dem och vägrar lämna dem för en sekund!! Hon pratar (kurrar) mycket med dem (de hör ju henne dock inte än) och Ninja gillar uppenbart hennes sällskap även om det blir lite trångt i boet. Har vid två tillfällen fått lyfta upp Tina så Ninja kunnat lägga sig till rätta. Då har Tina stretat för att snabbt få komma tillbaka till dem.



Ännu en märklig sak är att i vanliga fall är Tina en katt som för all del gärna ligger i närheten av en och sover (typ fotändan av sängen eller andra sidan soffan) men verkligen ogillar att bli klappad. Hon undviker det i största mån och spinner absolut inte när han lyckas få till ett klapp. Men NU...nu börjar hon spinner högt när vi klappar henne när hon ligger hos kattungarna och verkar tom tycka det är mysigt att bli klappad på magen, vad har hänt?!



Även Janus har fått komma upp på övervåningen ikväll..men han är lite sär, han blev rädd för kattungarna och fräste när han såg dem.
Man kunde ju tro att han känner igen sina egna. Men den första chocken la sig och nu är han nyfiken och sticker gärna fram huvudet för att nosa lite samtidigt som han spinner, eller iaktar dem på avstånd. Får hoppas att inte han också går in och lägger sig hos dem för då får vi bygga ut! ;P

De små fräser när de känner lukten av nåt de inte känner igen, t ex Tobbe eller mig som de ju såklart är lite främmande för. Har även hört en av de röda spinna när han äter vid ett flertal tillfällen, även fast jag läst att de inte börjar spinna förrän de är 3 veckor. Är förresten säker på att alla är hanar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar