fredag 15 juli 2011

Tinas bäbisar är här.

Igårkväll kl 23 sa Tina till att nu är det dags. Hon jamade så jag skulle följa henne till bolådan, där la hon sig och skrek och spann om vartannat, precis som förra gången när hon hade värkar.
Utan att ha börjat krysta så syntes det en fosterblåsa kl 0:00 ungefär. Läget förblev, till vår stora oro, oförändrat fram till 00:50 då hon började krysta. Ganska svaga krystvärkar till en början, med långa mellanrum. Efter en timme såg det ut att vara två fosterblåsor framme?! o.O Trodde genast hon hade börjat tömma båda livmoderhornen samtidigt och att två bäbisar hade krockat. 20 minuter senare kom det ut en massa vatten, då trodde vi att det gått hål på en fosterblåsa och så slutade hon krysta helt. Då ringde jag veterinären, men hon hade inte möjlighet att hjälpa oss. Då fick jag panik, vi var helt säkra på att första bäbisen nu skulle dö utan sin fosterblåsa när hon slutat krysta.
Ca 30 min senare, Kl 2 började hon dock krysta igen och tänkte vi att, ja hon får väl förhoppningsvis den döda iaf. Men, kl 2.33 efter kraftigt värkarbete så kom 1:a kattungen ut, med tassarna först och han levde!!! Vilken glädje. Tina var helt slut men tog så bra hand om den lille, en röd hankatt med vitt.
Bara 10 minuter senare kom nästa bäbis utan svårigheter, denna gång en rödsmoke/rödsilver hane. Märkligt med två röda tyckte vi.
Efter en paus på ca 30 minuter kom 3:an ut...en rödsmoke hane!! Va?? En till? =)
Sen tog hon en välförtjänt paus på 2 h timmar och kl 5:12 kom nr 4 ut..han var röd!! hur är det möjligt, pappa är bruntabby med vitt och mamma är svartsmokesköldpadda. Det är ca 25% chans att varje unge blir en röd hane. Haha =)
Mycket lustigt eftersom att även vår första kull med Ninja bestod av bara hanar.
Är så glad att allt gick bra den här gången och att alla mår bra. För säkerhets skull åkte vi in och röntgade henne idag för att se så ingen låg kvar i magen, men det var tomt där.

Här kommer bilder på mina små lejon!

Nr 1:

Nr 2:

Nr 3:

Nr 4:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar